torsdag 1 maj 2014

Vitcholadtryffelkräm med rårörda hallon


5 dl vispgrädde
150 gram vit choklad 
3 gelantinblad

•Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i cirka en halvtimme
•Koka upp grädden o häll den över den vita grovhackade chokladen
•Krama ur vattnet ur gelantinet o rör  ner det i chokladgrädden o blanda tills att blir helt slätt
•häll smeten i skål o lägg plastfilm på ( lägg plastfilmen på ytan på smeten så slipper man en tråkig hinna) Ställ den i kyl i minst fyra timmar eller tills nästa dag
•Vispa upp smeten med elvisp tills den e blank o krämig när du ska använda den o lägg i smeten i en spritspåse
• Servera den med med rårörda hallon ( Jag använder frysta som jag tinat o låtit rinna av lite o bara blandar upp med lite strösocker )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar