lördag 24 maj 2014

Rabarbertårta

RABARBERTÅRTA
Smeten till den här rabarbertårtan kan du blanda direkt i kastrullen, lite disk och lätt som en plätt.

Receptet gäller för 12 bitar

Ingredienser
100 g Arla® Svenskt Smör
2 dl strösocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv mandelmassan och strö över. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker.

SERVERINGSFÖRSLAG:
Servera gärna med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar