söndag 25 maj 2014

Sega choladmaränger

Ingredienser

9st äggvitor

6,5dl strösocker

1msk vaniljsocker

200g mörk choklad

(nästa gång ska jag ta mjölkchoklad, tror det kan bli gott)


Gör såhär


  1. Sätt ugnen på 130 grader med varmluft.
  2. Blanda äggvitan, vaniljsocker och strösocker i en rostfri bunke.

  3. Sätt ner bunken i ett vattenbad och värm marängen till ca 60grader under konstant vispning med en elvisp.Kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med helst en bakmaskin tills den kallnat. Det går bra att fortsätta vispa med elvispen också men då får man stå ett tag. Stanna inte vispen förrän det är färdigt annars finns det en risk att marängen kan  sjunka ihop.
  5. Smält chokladen och blanda i den med marängen. Men blanda bara ytterst lite, då man ska försöka få en fin marmoreing på marängen av chokladen.
  6. Klicka ut alt spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter. Ta ut dom och låt dom stå i rumspemperatur någon timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar