söndag 25 maj 2014

Glasstårta

Blue & blackberry

ombre icecream cake





Mors dag idag och det måste ju såklart firas -

med en tårta  

Det har varit en härlig somrig dag med familjen.

Och vi avslutade den med en underbart god glasstårta!

Den är alltså riktigt god så den måste ni testa att göra

en solig, skön dag i sommar.

Kom över receptet från fina http://sweet-and-simple.se/ sida.

Det är smak från blåbär, björnbär och vanilj.

Och det bästa är att den är superlätt, man behöver bara några

ingredienser och det behövs ingen glassmaskin.

Inte ens en massa rörande i smeten behöver man göra!

För bra för att vara sant va?

Fantastiskt gott iallafall så denna blir det fler gånger i sommar.

Men ät den direkt ni har tagit ut den från frysen

för den smälter snabbt.



 



Ingredienser


Detta är till en 24-26cm form.

Jag gjorde dock en 15cm tårta så jag halverade på receptet.

Det blev tom lite smet över så jag la det i en egen liten låda.

Bra att kunna ta upp vid ett senare tillfälle  





Blåbärsglass

5dl vispgrädde

1burk (400g) kondenserad mjölk

1tsk vaniljpulver

200g blåbär


Björnbärsglass

5dl vispgrädde

1burk (400g) kondenserad mjölk

1tsk vaniljpulver

200g björnbär


Vaniljglass med en hint av blåbär

5dl vispgrädde

1burk (400g) kondenserad mjölk

1tsk vaniljpulver

2msk saft från blåbären


Dekoration

3dl vispgrädde

0,5tsk vaniljpulver

lite saft från blåbär

lavendelströssel (väldigt gott till)

vita pärlor


Gör såhär



1. Vispa upp grädden till alla glassorterna lätt och

tillsätt all den kondenserade mjölken samt vaniljpulvret.

2. Koka upp bären, i varsin kastrull, och mixa till en slät smet.

3. Dela upp smeten i lika i tre skålar.

Tillsätt blåbären i en, och björnbären i en.

Samt tillsätt lite saft från blåbären i den tredje skålen.

Det ska bli tre olika färgskiftningar smeterna emellan.

4. Häll i första lagret blåbärsglass i en 24cm form.

Låt stå i frysen ca fyra timmar.

Ställ in de andra två skålarna i kylen så länge.

5. Häll sedan i det andra lagret med björnbärsglassen.

Låt stå i frysen minst fyra timmar.

6. Häll till sist i det sista lagret glass.

Låt stå i ca fyra timmar.

7. Vispa grädden hårt till dekorationen.

Tillsätt vaniljpulver och lite saft från blåbär.

8. Spritsa blommor av grädden på tårtan.

Strö över lavendelströssel och sätt dit vita pärlor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar