torsdag 15 maj 2014

Choklatårtebottnar

Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2,5 dl filmjölk
  • 2,5 dl starkt bryggd kaffe
  • 1,25 dl neutralt matolja
  • 200 g mjöl
  • 450 g strösocker
  • 75 g kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker

Smörj och mjöla 3 engångsformar ca 20 cm. Lägg bakplåtspapper i botten på formarna så det blir lättare att få ut kakorna när dem är gräddade.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, filmjölk, olja och kaffe i en hög skål så slipper du städa hela köket efteråt.
Lågg i alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet.
Fördela smeten i formarna och grädda i ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. Känn på utan att kakorna inte kladdar. Låt dem kallna innan du tar ut dem ur formarna.
Dem blir väldigt höga och fina. Bottnarna staplade på varandra blev ca 6,5 cm, jämna och fina som sagt.
Det som är bra är att du inte behöver mycket kräm mellan för att tårtan ska vara saftiga. Dessa kan man äta nästan utan kräm om man så vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar