Knäckig äppelkaka med råkräm
- 1 st ekologiskt ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 100 g smör, smält
- 4-5 st syrliga svenska äpplen
- Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
- smör till formen
RÅKRÄM, CA 8 PORTIONER
- 1 st vaniljstång
- 3 st ekologiska äggulor
- 1 dl strösocker
- 6 dl vispgrädde
- Äppelkaka
Rör samman ägg, strösocker och vatten. - Rör ner smält smör.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
- Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
- Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
- Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
- Råkräm
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. - Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
- Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar