Ca 20 st
4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett
Garnering
4 dl kokos
1–2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en skål.
3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.
4. Blanda ihop kokosflingor, kakao och vaniljsocker i en skål. Börja med den mindre kakaomängden och smaka av så att det blir lagom chokladsmak.
5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten på en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå och strö kokosblandningen även på ytan. Låt stå kallt och stelna i ett par timmar.
6. Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar