måndag 12 maj 2014

Vit chokladmousse, med hallonmousse och kladdkakebotten

Vit chokladmousse, med hallonmousse och kladdkakebotten 

Kladdkaka 
Ingredienser: 
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Ställ ugnen på 200 grader.  

2. Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev.

3. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordendligt blandad.

4. Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 16-20 minuter

Hallonmousse 
Ingredienser: 
200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
1oo g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde

Gör så här: 
1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund. 

2. Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten och florsockret. 

3. Blötlägg gelatinbladen. 

4. Vispa grädden. 

5. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden.

6. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.

Vit chokladmousse 
Ingredienser: 
2  gelatinblad
350 g vit choklad, fint hackad
6 dl grädde

Gör så här: 
1.Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten.

2. Koka upp 2 dl av grädden och slå över den hackade chokladen. Tillsätt gelatinbladen. Rör samman så att chokladen och gelatinet smälter.

3.Vispa upp resterande 4 dl grädde till medelfasta toppar. Vänd ner i den vita chokladen.

4. Häll över moussen så att den täcker hela tårtbotten och blir gömd under moussen. Jämna ut ytan och 
ställ i frysen i ca två timmar. 

5. Låt tårtan stå i rumstemperatur i 30 minuter innan servering om den är helt fryst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar