söndag 4 maj 2014

Snabba frallor


20 st

75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.

Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Pensla ev med ägg och  strö över vallmofrön.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7-8  minuter.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar