fredag 4 april 2014

Succekakor


Du behöver :

200 g smör

2 ägg

3dl socker

2dl vetemjöl

4 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

Fudge topping:

2 dl grädde

2 dl socker

2 msk sirap

400 gram mörk blockchoklad

100 gram smör

Smält smöret och ta sedan av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, därefter alla torra ingridienser. Rör ut smeten i en liten lång panna. ca 20*30 cm., Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut kakan och vänd upp den på ett smör eller bakplåtspapper. Under tiden när kakan svalnar så gör du fudgetoppingen.

Blanda grädde, sirap , socker och chokladen i en kastrull. Koka i 10 - 15 min under om rörning. Ta av från plattan och rör ner smöret klick vis. Bred ut över kakan och låt sedan stelna. Du kan ställa in den i kylskåpet så det går snabbare. Skär sedan upp i bitar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar