Du behöver :
200 g smör
2 ägg
3dl socker
2dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge topping:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
400 gram mörk blockchoklad
100 gram smör
Smält smöret och ta sedan av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, därefter alla torra ingridienser. Rör ut smeten i en liten lång panna. ca 20*30 cm., Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut kakan och vänd upp den på ett smör eller bakplåtspapper. Under tiden när kakan svalnar så gör du fudgetoppingen.
Blanda grädde, sirap , socker och chokladen i en kastrull. Koka i 10 - 15 min under om rörning. Ta av från plattan och rör ner smöret klick vis. Bred ut över kakan och låt sedan stelna. Du kan ställa in den i kylskåpet så det går snabbare. Skär sedan upp i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar