Ca 10 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
200 g ananas + vetemjöl
Ananasglasyr
2 dl florsocker
2–3 msk ananasjuice
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Tillsätt bakpulver, smör, vaniljsocker och mjöl. Blanda snabbt ihop allt.
4. Skär ananasen i små bitar och doppa dem i lite mjöl.
5. Rör försiktigt ner ananasbitarna i smeten.
6. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den kallna.
8. Glasyr: Blanda ihop florsocker och ananasjuice så att glasyren blir tjock men spritsbar. Fyll en plastpåse med glasyren och klipp ett litet hål i ett hörn. Spritsa glasyren över kakan. Pudra över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar