måndag 7 april 2014

Ananaskaka

Ca 10 bitar 

3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
200 g ananas + vetemjöl

Ananasglasyr
2 dl florsocker
2–3 msk ananasjuice

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

3. Tillsätt bakpulver, smör, vaniljsocker och mjöl. Blanda snabbt ihop allt.

4. Skär ananasen i små bitar och doppa dem i lite mjöl.

5. Rör försiktigt ner ananasbitarna i smeten.

6. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den kallna.

8. Glasyr: Blanda ihop florsocker och ananasjuice så att glasyren blir tjock men spritsbar. Fyll en plastpåse med glasyren och klipp ett litet hål i ett hörn. Spritsa glasyren över kakan. Pudra över lite florsocker.

Har du en burk ananas längst inne i skafferiet? Ta fram den och baka en läcker och saftig ananaskaka med en god glasyr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar