Ingredienser
12 digistivekex
50 g smör
4 st gelatinblad
2 ägg
2 dl creme fraiche
400 g färskost
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
2 citroner, skal från två, saft från en.
Gör så här
- Krossa kexen. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
- Dela äggen. Blanda äggulor, creme fraiche, färskost, vaniljsocker, strösocker och citronskal till en slät smet.
- Värm citronsaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och smält dom i citronsaften.
- Låt svalna en kort stund. Häll en tunn stråle i ostblandningen under omrörning.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott. Häll blandningen i formen.
- Ställ i kylen i minst 1 timme. Under tiden kan du göra gelétoppen.
Ingredienser – Gelétopping
2 gelatinblad
2 msk strösocker
4 msk vatten
4-8 st passionsfrukter
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
- Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen.
- Halvera och skrapa ur passionsfrukterna.
- Blanda ner passionfruktsinkråmet i kastrullen och låt svalna.
- Häll gelén över tårtan och ställ i kylen tills gelén stelnat vilket tar ca 1-2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar