onsdag 16 april 2014

Nougatägg

Ca 25 st

150 g mörk choklad
150 g nougat
1 ½ dl vispgrädde
2 tsk honung

Garnering
200 g mörk choklad, smält
25 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka chokladen och nougaten.

2. Koka upp grädden med honungen. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Blanda tills allt smält.

3. Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp några timmar.

4. Rulla små bitar av tryffelmassan till formen av ägg och låt dem stelna i kylen.

5. Doppa ett ägg i taget i den mörka, smälta chokladen. Lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper. Låt dem stelna i kylen en stund.

6. Ringla vit, smält choklad över äggen med en plastpåse med ett litet hål i ena hörnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar