Ingredienser
DIGESTIVEBOTTEN
- 150 g Digestivekex
- 60 g smält smör
CHEESECAKEFYLLNING
- 300 g Philadelphiaost
- 250 g ricotta
- 4 dl vispgrädde
- 1,75 dl strösocker
- 1 tsk rivet citronskal
- 250 g mango
DEKORATION
- 3 st passionsfrukter
Gör så här
- Digestivebotten
Mixa kexen till fina smulor. - Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten på en springform, 18–24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 20 minuter.
- Cheesecakefyllning
Vispa ihop philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal. - Smeten ska börja tjockna men ändå vara så pass lös att den går att hälla.
- Häll smeten över bottnen.
- Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar.
- Mixa det till en puré.
- Ringla mangopurén över cheesecakesmeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen.
- Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.
- Dekoration
Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. - Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan.
ANNONS:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar