måndag 14 april 2014

Bountybrownies

Brownies
 
100g smör
3/4 dl kakao
2 ägg
2 dl socker
1 3/4dl mjöl
½tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
ev. en näve kokosflingor
 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper, formen jag använder är 18*26cm.
 
Smält smöret i en kastrull, och rör sedan ner kakaon. Låt svalna.
Vispa ägg och socker en stund med elvisp. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker för hand, du vill inte vispa in en massa luft i kakan. Tillsätt chokladblandningen, och därefter kokosflingorna.
 
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min. Låt kakan svalna. . 
 
För tjockare brownies, gångra receptet med 1,5 och grädda ca 30 min. 

Bountyfyllning
 
75 g smör
150g riven kokos
3 dl florsocker
2/3dl vispgrädde
 
Smält smöret, och ta kastrullen från värmen. Rör ner övriga ingredienser.
Bred massan över browniebotten, i ett jämnt lager. Ställ in hela formen i kylskåp en stund så den stelnar till och blir lättare att skära. Kakan kan vara över natten i kyl om det är lämpligt för dig.
 
Lyft ur hela kakan med bakplåtspapper, bred smält choklad över, och skär rutor. Tänk på att små rutor ofta uppskattas, då kan man ta två om man vill istället.Innan chokladen stelnat kan du strö lite kokos över varje ruta, eller så pudrar du dem med lite florsocker efteråt.Båda varianterna blir fina!
 
För den som gillar kokos och choklad är denna skapelse en riktig dröm! 
Mörk choklad och söt kokos passar så otroligt bra ihop!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar