2 ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100g smör
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl kokos
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Tillsätt vatten och sikta ner mjöl och bakpulver. Vänd om med stora tag så smeten behålls luftig.
3. Smörj formen och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 35-45 min beroende på ugn och tjocklek på form. (Om du dubblar receptet och fyller i långpanna så grädda i 200 grader i 15-25 min.) Låt svalna.
4. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och sjud sakta upp under omrörning tills sockret löst sig och den tjocknat härligt. Låt vila en stund och svalna något innan du brer den över kakan. Strö över kokos!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar