Ingredienser
BIRGITTAS FYRISKAKA
- 125 g laktosfritt smör eller margarin
- 1,5 dl socker
- 2 ägg
- 2,5 dl glutenfri mjölblandning
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk laktosfri mjölk
GARNERING
- 3-4 medelstora äpplen
- muscovadosocker
- kanel
JOHANS KANELSÅS
- 500 g laktosfri mjölk
- kanelstång eller mald kanel, efter smak
- 120 g äggula
- 110 g socker, valfri sort
- 30 g laktosfritt smör
Gör så här
- Fyriskaka
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. - Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Häll smeten i formen.
- Garnering
Skala ev. äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i 175 grader, i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter. - Kanelsås
Koka upp mjölk och kanel, låt dra i 5-10 min. Blanda ner äggula och socker, sjud till 85 grader. Blanda ner smöret, sila såsen och kyl sedan ner såsen.
ANNONS:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar