Idag har jag gjort en egen liten variant av tigerkaka, hade även i hallonkräm. Blir läskigt gott!!
Recept:
50 gram smält smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
½ dl mjölk
½ dl grädde
2 tsk bakpulver
3dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
Fyllning:
1 pkt philadelphiaost (200 gram)
4 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
Hallon
Gör såhär::
Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter
Vispa socker och ägg pösigt
Smält smöret och rör ner mjölken och grädden i smöret.
Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.
Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.
Tillsätt mjölblandningen
Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
Gör sedan fyllningen, blanda ihop philadephian, florsocker och vaniljsocker.
Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten, sedan fyllningen och så mycket hallon du vill ha och sedan ljus smet igen.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar