- 1 paket Mariekex eller Digestive ( 200 g )
- 1 burk dulce de leche (350 g ) eller 1 stor kolasås på tub
- 50 g smält smör
- 200 g mjölkchoklad (själv använder jag alltid Marabou)
Krossa kexen i matberedare och blanda med smält smör och kolasås. Jag brukar baka med dulce de leche som känns lite lyxigare än kolasås på tub, men båda fungerar lika bra.
Tryck smeten i en bakform som du har klätt i bakplåtspapper. Slätta till ytan.

Smält mjölkchokladen i micron och bred den över kakan. Ställ kakan i kylen eller frysen för att stelna.
Vill du göra ett vackert mönster på chokladen, ta ut kakan ur frys eller kylen efter 2-3 minuter och dra med en gaffel. Ställ kakan kallt igen.

När den har stelnat ska den delas i lagom stora mumsbitar som förvaras kallt.
Underbart goda, enkla att göra och framför allt farliga...beroendeframkallande.
Maken slukade 4 bitar på en gång.
Maken slukade 4 bitar på en gång.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar