onsdag 10 september 2014

Dumlesnittar

Dumlesnittar

200 g smör
2,5 dl socker
1 msk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ½ dl mjöl

ca 15 st dumlekolor som delas i tre delar

1. Lägg alla ingredienserna i en skål eller i en matberedare. Arbeta ihop till en smidig deg.
2. Dela dumlekolorna i 3 delar och arbeta in dem i degen lite snabbt.
IMG_6234 (Custom)
3. Dela upp degen i 2-3 längder (2 per plåt då de flyter ut en del) och grädda dem i 200 grader i ca 10 min. Håll koll på dem så att de inte blir för gräddade! Bättre att de är lite mjuka när man tar ut dem för de stelnar till sig på plåten efter en stund.
IMG_6244 (Custom) IMG_6253 (Custom)
4. Det rinner ut lite av kolan men den kan man bara skära av men en kniv medans kakan är varm. När längderna svalnat något ytterligare kan man skära dem i lagom stora snittar.
IMG_6262 (Custom) IMG_6268 (Custom)

Ät kakorna ljumna eller kalla, eller frys in dem och tina snabbt och lätt!

IMG_6360 (Custom) IMG_6382 (Custom)IMG_6387 (Custom)IMG_6390 (Custom)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar