KLADDKAKETÅRTA MED JORDGUBBAR
Publicerat den 25 april, 2013 09:39200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
1 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
en nypa salt
Fyllning
3 dl grädde
ca ½ dl socker
1 paket philadelphiaost
2 st Marabou daim à 200 g (mjölkchoklad med lite daimkross i)
Topping
300 g choklad (jag tog ca hälften mörk och hälften ljus)
färska jordgubbar
1. Värm ugnen till 200 grader. Smält smör och hackad choklad i en kastrull, rör om hela tiden och låt svalna lite.
2. Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten.
3. Rör ihop vetemjöl och salt, blanda ner i smeten. Rör om tills den är jämn.
4. Smörj en rund kakform och häll i smeten, grädda mitt i ugnen i 14-16 minuter. Låt svalna.
5. Vispa grädden tillsammans med sockret till det blir relativt hårt. Ha sedan i philadelphiaosten och vispa ner tills det blir jämnt.
6. Hacka chokladen (marabou daim) och blanda försiktigt ner i grädden.
7. Dela kladdkakan och ha på fyllningen. Lägg på ”locket”. Smält sedan chokladen och häll över. Ha på jordgubbar innan chokladen har stelnat helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar