måndag 18 augusti 2014

Morotskaka

Mjuk och ljuvligt god kaka med morötter i smeten som gör den extra saftig.

2 morötter (normalstora)
3 ägg
2 ¼ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
100 g smör, smält
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint.

2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. (Har man inget bakplåtspapper kan man smörja och bröa även bottnen).

3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, kanel, kardemumma, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet. Blanda sist i morötterna.

4. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint.

2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. (Har man inget bakplåtspapper kan man smörja och bröa även bottnen).

2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. (Har man inget bakplåtspapper kan man smörja och bröa även bottnen).

3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, kanel, kardemumma, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet. Blanda sist i morötterna.

3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, kanel, kardemumma, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet. Blanda sist i morötterna.

4. Häll smeten i formen.

4. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.

 

 

morotskaka3morotskaka4utvaldmorotskaka5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar