Saftig och mjuk sockerkaksbotten med en knäckig toscasmet på toppen som pricken över i.
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 ½ msk mjölk
100 g mandelspån
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Gör under tiden toscasmeten.
3. Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, mjölk och mandelspån. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då.
4. Ta ut kakan och bred ut smeten på ytan. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar