Citronmazarinrutor med glasyr
25–30 bitar
Mjuka, saftiga rutor med en fräsch smak av citron som är toppade med en läcker citronglasyr.
2 ägg
3 ½ dl strösocker
1 citron, rivet skal + 2 msk citronsaft
125 g mandelmassa, riven
2 bittermandlar, malda
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
200 g smör, smält
Glasyr
4 dl florsocker
2–3 msk citronsaft
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv citronskalet och mandelmassan fint. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.
4. Glasyr: Blanda florsocker och saft från citronen till en bredbar glasyr.
5. Skär bort kanterna om du vill ha en snygg kant. Bred glasyren på kakan och låt den stelna innan du skär den i rutor.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv citronskalet och mandelmassan fint. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Vispa ihop allt till en slät smet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar