torsdag 28 augusti 2014

Citronmazarinrutor med glasyr

Citronmazarinrutor med glasyr

25–30 bitar

Mjuka, saftiga rutor med en fräsch smak av citron som är toppade med en läcker citronglasyr.

2 ägg
3 ½ dl strösocker
1 citron, rivet skal + 2 msk citronsaft
125 g mandelmassa, riven
2 bittermandlar, malda 
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
200 g smör, smält

Glasyr
4 dl florsocker
2–3 msk citronsaft

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv citronskalet och mandelmassan fint. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda florsocker och saft från citronen till en bredbar glasyr.

5. Skär bort kanterna om du vill ha en snygg kant. Bred glasyren på kakan och låt den stelna innan du skär den i rutor.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv citronskalet och mandelmassan fint. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Vispa ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv citronskalet och mandelmassan fint. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

2. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda florsocker och saft från citronen till en bredbar glasyr.

4. Glasyr: Blanda florsocker och saft från citronen till en bredbar glasyr.

5. Bred glasyren på kakan och låt den stelna innan du skär den i rutor.

5. Skär bort kanterna om du vill ha en snygg kant. Bred glasyren på kakan och låt den stelna innan du skär den i rutor.

citronmazarinrutor2citronmazarinrutor1citronmazarinrutor6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar