söndag 24 augusti 2014

Bubbelvåfflor

Ingredienser:
5 äggulor
175 g (1 och 3/4 dl) mjölk
1 matsked vaniljextract
85 g smält smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
2 msk maizenastärkelse
2 tsk bakpulver
1 krm salt
5 äggvitor
Olja till pensling

Gör så här:
1. Vispa ihop äggulor, mjölk, vaniljextrakt, smör och socker tills det är väl blandat.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
3. Sikta ner blandningen i ägguleblandningen och vispa ihop tills alla eventuella klumpar är borta
4. Vispa äggvitorna tills det bildas mjuka toppar. Vänd försiktigt ner äggvitorna lite i taget, inte allt på en gång då det blir svårt att behålla luften i dem då
5. Förvärm våffeljärnet på båda sidorna på mediumvärme
6. Pensla järnet med olja på båda sidorna
7. Fördela smeten i järnet, ca 1 och 1/2 – 2 dl går åt till en våffla. Vänd järnet direkt, så att smeten fördelas ordentligt.
8. Grädda två minuter på ena sidan, vänd sedan och grädda ytterligare två minuter.
9. Lägg våfflan på ett galler och låt svalna ett par minuter.
10. Servera med färska bär, grädde eller varför inte lite lönnsirap!

IMG_4617

Järnet är tvådelat så att man kan värma båda på en gång, fiffigt och smidigt!

IMG_4618

Viktigt att vända på järnet så fort man haft i smeten och lagt ihop de två sidorna, annars blir det bara halvmånar. Smeten fördelas i båda bubblorna när man vänder det.

IMG_4707

Perfekt streetfood kan det också vara :)

IMG_4700

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar