tisdag 19 augusti 2014

Cheesecakebrownies

150 g smör
50 g mörk choklad, i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Färskostsröra
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen  150 grader. Smält smöret och rör ner choklad och kakao. Låt det svalna.

2. Rör ihop äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet.

3. Blanda ihop färskosten med äggula, socker och vaniljsocker.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35 x 40 cm. Häll i browniesmeten. Klicka ut färskoströran ovanpå. Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.

5. Grädda kakan långt ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna och skär den i rutor. Servera gärna kakan med lättvispad grädde och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar