torsdag 17 juli 2014

Snabb picknickkaka

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl 

Garnering
kanel
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–23 cm i diameter, med bakplåtspapper.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–23 cm i diameter med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

 

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

picknickkaka1picknickkaka4

picknickkaka2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar