Päronglass med krossad dajm
3 dl grädde
3 st ägg
8 msk florsocker
Päronessens efter smak (kan köpas online här)
Grön hushållsfärg efter tycke
1-2 st dubbeldajm, grovhackad
Garnering:
1 st dubbeldajm, grovhackad
1. Vispa grädden som vanligt.
2. Vispa ihop äggen och florsockret tills det ljusnar lite.
3. Grovhacka dajmen.
4. Vänd ned grädden i äggsmeten och rör slätt.
5. Tillsätt päronessens och hushållsfärg efter tycke och smak.
6. Rör ned dajmkrosset.
Om du har en glassmaskin:
Häll den underbara smeten i en glassmaskinsbunke (Som stått i frysen några timmar). Kör tills glassen inte kan blandas mer utan mest puttas fram i två klumpar (tog ca 20 min för min maskin). Häll upp smeten i önskad bytta och frys i några timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar