Ingredienser
450 gram |
1 dl |
1 st |
2 msk |
50 gram |
1,5 msk |
3 st |
Tillagning
Lägg hallonen i en kastrull och värm upp. Koka sönder och mosa hallonen och sila sedan genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna. Pressa gärna med en sked och skrapa undersidan på silen så du får med allt fruktkött.
Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft. Rör ihop maizenan med lite av hallonkoket i en mugg, och tillsätt under omrörning så att purén tjocknar.
Avsluta med att sänka värmen och vispa i äggulorna. Nu är det viktigt att curden inte kokar, för då bildar ägget klumpar! Vispa hela tiden och ta curden från plattan när den tjocknat. Har ägget bildat klumpar kan du pressa curden genom en finmaskig sil igen.
Häll upp i burk – curden håller sig i kylskåp i 2 veckor.
Koka upp hallonpurén med socker, smör, citronskal- och saft. Rör ihop maizenan med lite av hallonkoket i en mugg, och tillsätt under omrörning så att purén tjocknar.
Avsluta med att sänka värmen och vispa i äggulorna. Nu är det viktigt att curden inte kokar, för då bildar ägget klumpar! Vispa hela tiden och ta curden från plattan när den tjocknat. Har ägget bildat klumpar kan du pressa curden genom en finmaskig sil igen.
Häll upp i burk – curden håller sig i kylskåp i 2 veckor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar