Recept botten:
120 gram malda sötmandel
5 äggvitor
1 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop äggvitorna till hårtskum [spara äggulorna] häll i sockret och vispa till en smet. Vänd sedan ner försiktigt madeln. Häll smeten i en springform 24 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Låt svalna helt i formen. Gör så sedan fyllningen.
Recept fyllning:
5 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dubbla daim.
Topping: 1 dubbla daim.
Vispa florsockret ihop med äggulorna.
Vispa grädden försig och vänd sedan ner det och vaniljsockret i ägguleblandningen. Grovhacka daimen Och vänd försiktigt sist ner det. Häll fyllningen ner i formen och låt stå i frysen ett par timmar. Ta ut den 10-15 min innan servering och toppa med daim.
NJUT! 😍
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar