Ni som läser här regelbundet har säkert också hittat receptet som jag är mest mallig över, min Cheesecake med pepparkaka. Den som kom med i en kokbok :-)
Hursomhelst så kommer här en snabbare variant av Pepparkakscheesecake, denna behöver inte stå i frysen utan ska istället in i ugnen. Provbakade den idag och den kommer med all säkerhet bakas närmare jul igen. Jättegod!
Botten:
100 g smör
200 g pepparkakor - krossade
Fyllning:
1 dl strösocker
3 st ägg
Hursomhelst så kommer här en snabbare variant av Pepparkakscheesecake, denna behöver inte stå i frysen utan ska istället in i ugnen. Provbakade den idag och den kommer med all säkerhet bakas närmare jul igen. Jättegod!
Botten:
100 g smör
200 g pepparkakor - krossade
Fyllning:
1 dl strösocker
3 st ägg
400 g naturell Philadelphia ost
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron
Topping:
2 dl naturell crème fraiche
1 msk strösocker
½ tsk vaniljsocker
Garnering:
krossade pepparkakor
Smält smöret och blanda med krossade pepparkakor. Tryck ut pepparkaksmassan i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 minuter, smeten ska ha "stannat" helt i formen. Låt kakan svalna i formen och ställ den sen gärna i kylen en timme.
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron
Topping:
2 dl naturell crème fraiche
1 msk strösocker
½ tsk vaniljsocker
Garnering:
krossade pepparkakor
Smält smöret och blanda med krossade pepparkakor. Tryck ut pepparkaksmassan i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 minuter, smeten ska ha "stannat" helt i formen. Låt kakan svalna i formen och ställ den sen gärna i kylen en timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar