En smarrig kladdkaka med ett ljuvligt täcke av knäck som vann Kladdkakeracet 2012. Otroligt god, gärna med en klick grädde eller vaniljglass.
Receptet gäller för 8 bitar
Ingredienser
Chokladsmet:
- 50 g Arla® Svenskt Smör
- 1 st ägg
- 1 1⁄2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2 msk kakao
- 1 dl vetemjöl
- 1⁄2 dl sirap
Knäcksmet:
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 1 dl strösocker
- 1⁄2 dl sirap
- 1⁄2 dl Arla® vispgrädde
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1⁄2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Till servering:
- Arla® vispgrädde
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Servera vispad grädde eller vaniljglass till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar