torsdag 23 oktober 2014

Kladdkaka med smarrigt knäcktäcke

En smarrig kladdkaka med ett ljuvligt täcke av knäck som vann Kladdkakeracet 2012. Otroligt god, gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

Receptet gäller för 8 bitar

Ingredienser

Chokladsmet:

  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 st ägg
  • 12 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 12 dl sirap

Knäcksmet:

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 dl strösocker
  • 12 dl sirap
  • 12 dl Arla® vispgrädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Till servering:

  • Arla® vispgrädde

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.

Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

Servera vispad grädde eller vaniljglass till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar