torsdag 16 oktober 2014

Dubbla mandelkakor med smörfräs

Dubbla mandelkakor 
ca 18 st

Kaksmeten:
200 gr mandelmjöl
300 gr (5dl) florsocker
4 äggvitor

Smörkräm:
75 gram smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
1tsk vaniljsocker
några droppar citronsaft

Gör så här: 
Vispa äggvitorna hårt. 
Blanda ner mandelmjöl och florsocker. Rör ihop med en slev. Klicka ut smeten (en fylld tesked) på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 12 minuter. 

Gör under tiden smörkrämen: 
Rör ihop rumstempererad smör och  florsocker. Tillsätt äggula, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Om du vill, tillsätt även kakao.

Sätt ihop kakorna med lite smörkräm i mellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar