måndag 27 oktober 2014

Morotskaka med citron och valnötter

8–10 bitar

3 ägg
3 dl råsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ tsk kardemumma
1 ½ tsk mald kanel
4 dl vetemjöl
4 dl morötter, rårivna
2 ½ dl solrosolja
1 dl valnötter, grovt hackade

Topping
75 g smör, rumsvarmt
125 g färskost, t ex Philadelphiaost
2 ½ dl florsocker
1 msk citronsaft
1 citron, skalet

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker till en luftig smet.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten.

3. Blanda i morötter och olja i smeten. Tillsätt valnötterna.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda kakan mitt
i ugnen i 40–45 min. Prova gärna med en sticka om kakan är färdig. Låt den svalna.

5. Topping: Vispa ihop ingredienserna till en jämn smet. Fördela toppingen över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar