PINOCCHIOTÅRTA
Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta! Olika namn - samma tårta! Pinocchiotårta är en superbra kalastårta eftersom den går utmärkt att frysa.
Receptet gäller för 14 bitar
Ingredienser
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 1 1⁄2 dl strösocker
- 5 st äggulor
- 4 msk Arla® mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Maräng:
- 5 st äggvitor
- 2 1⁄2 dl strösocker
- 1 dl grovhackad mandel
Fyllning:
- 3 dl Arla® vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret.
Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30x40 cm. Bred över marängen toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar