Återigen en stålande dag med massor av sol och värme, det är vad vi behöver nu efter en mörk vinter och vår. För att göra dagen ännu härligare tänkte jag idag bjuda på en helt fantastisk citron och vitchoklad brownie, den syrliga citronen ihop med den söta vitachokladen är oslagbar.
Jag fullkomligen älskar bakverk som är krämiga och nästan lite kladdiga i mitten precis som brownie ska vara, jag experimentera med ett amerikanskt recept och det med stor framgång.


Detta kommer serveras många gånger i sommar, enkelt är det också, du rör allt i samma kastrull och sedan skjuts in i ugnen.
Ingredienser:
- 100 g smör
- 150 g vitchoklad
- 2 ägg
- 6 msk färskpressad citron + cest från en citron.
- 1 msk vaniljsocker
- 225 g ( ca 4 dl ) mjöl
- 1/4 tsk salt
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form med bakplåtspapper, i storlek med en halv långpanna ca.
Smält smöret och bryt ner den vita chokladen och låt smälta under omrörning. Se till att det inte blir för varmt.
Tillsätt äggen ett i taget och citronsaft och cest, rör till allt är blandat.
Tillsätt sedan vaniljsocker, mjöl och salt, rör till jämn smet och häll i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 25-28 min.
Ta ut och låt svalna, pudra florsocker över och servera.
Jag lovar att du kommer få dela med dig av detta recept till alla du bjuder, otroligt goda och super enkla.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar