Den absolut godaste ÄKTA jordgubbsmoussen jag provat är enkel att göra men kräver lite tid att stelna i kylen.
Därför fyller jag nu nästan alltid mina tårtor i en tårtring, då kan du fylla din tårta direkt med en mousse utan att behöva vänta på att den ska stelna först.
Smart va?
Jordgubbsmousse, 1 sats räcker till 1 mumsigt lager i en 25 cm tårta
200 gram jordgubbar (frysta går bra)
0,75 dl socker
4 blad gelatin
2,5 dl vispgrädde
1. Lägg gelatinet i blöt i ca 5 minuter
2. Koka upp jordgubbar och socker och låt det puttra i ca 3 minuter
3. Ta kastrullen från plattan och mixa jordgubbarna till en slät puré
4. Smält gelatinet i den varma purén och låt sedan svalna så gott som helt i kylen
5. Vispa grädden och vänd nerden kylda jordgubbspurén i vispgrädden
6. Låt stelna i kylen i ca 2 timmar
Jordgubbsmoussen är riktigt god ihop med tex
*Rabarbermousse
*Lemoncurdgrädde

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar