FLÄDERKLADDKAKA
(20 cm form)
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 citron saft och skal
1/2 dl flädersaft
FLÄDERGRÄDDE
3 dl grädde
0,5 dl flädersaft
1 tsk vaniljsocker
DEKORATION
100 g bär
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Smöra och bröa en form.
Vispa upp ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och saften från citronen, koncenterad flädersaft, smöret och mjöl.
Grädda i ugnen ca 35 minuter.
Låt svalna.
Vispa upp grädden. Tillsätt vaniljsocker och flädersaft.
Dekorera med bär.
TACK
SvaraRaderaFÖR RECEPTET OCH FÖR EN TREVLIG KVÄLL