måndag 9 juni 2014

Fläderkladdkaka

 
 
FLÄDERKLADDKAKA
(20 cm form)
 
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 citron saft och skal
1/2 dl flädersaft
 
FLÄDERGRÄDDE
3 dl grädde
0,5 dl flädersaft
1 tsk vaniljsocker
 
DEKORATION
100 g bär
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Smöra och bröa en form.
 
Vispa upp ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och saften från citronen, koncenterad flädersaft, smöret och mjöl.
Grädda i ugnen ca 35 minuter.
Låt svalna.
 
Vispa upp grädden. Tillsätt vaniljsocker och flädersaft.
Dekorera med bär.

1 kommentar: