torsdag 19 juni 2014

Jordgubbsmousse

 
 
Imorgon är det äntligen midsommar! Va jag ska kränga nypotatis och gräddfilsås, jordgubbar, lax, lite ostpaj och sill. Inte just i den ordningen hehe. Eller kanske förresten. 
 
Är ni ute i sista minuten och inte vet vad ni ska göra till efterrätt imorgon? Då har jag ett förslag och det är en superenkel frisk jordgubbsmousse. Det är bara vispa upp grädde, mixa jordgubbarna och tillsätta lite vaniljsocker, rivet limeskal, florsocker och philadelphiaost. 
Om du vill ha moussen en aning fastare så smält två gelatinblad med lite jordgubbssaft i micron och rör ner i moussen. 

Det är gott att servera maränger till, fler jordgubbar, krossade digistivekex eller kanske lite riven vit choklad. 
Receptet räcker till 3 pers ungefär. 

GLAD MIDSOMMAR!

JORDGUBBSMOUSSE

250 g jordgubbar 
0,5 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
100 g philadelphiaost
1,5 dl grädde
Rivet skal från lime 

GÖR SÅHÄR

Mixa jordgubbarna. 
Vispa upp grädden. Rör i philadelphiaost, vaniljsocker, florsocker, de mixade jordgubbarna och rivet limeskal. 
Låt stå i kyl någon timme. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar