Du behöver:
- 4 passionsfrukter
- 3,5 dl vispgrädde
- 200 g philadelphiaost
- 2 dl florsocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 3 dl passionsjuice
- 8 gelatinblad
Gör så här:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Gröp ur passionsfrukterna och sjud detta tillsammans med juicen.
- Rör ner gelatinbladen så att de smälter i kastrullen med juicen. Låt svalna.
- Vispa grädden hårt.
- Rör ihop philadelphiaosten med florsockret och vaniljsockret till en slät massa.
- Vispa försiktigt ihop allt till en slät mousse.
- Låt stelna några timmar i kylskåpet så är den klar!
Om du vill ha moussen på en botten av exempelvis en chokladkaka klär du insidan av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper och lägger den avsvalnade chokladkakan i botten och håller sedan över moussen och låter det stelna i kylskåpet. Vill du ha en passionsspegel ovanpå moussen gör du så här:
Du behöver:
- 2 passionsfrukter
- 2,5 dl passionsjuice
- 3 gelatinblad
- 2 msk socker
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Gröp ur passionsfrukterna.
- Lägg passionsfruktköttet tillsammans med sockret och juicen i en kastrull och låt koka upp.
- Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta.
- När allt sedan har svalnat kan du hälla detta över moussen och låta det stelna.
- Sedan kan du ta ut kakan ur formen och dra bort bakplåtspappret.
- Klart
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar