lördag 1 mars 2014

Nutellakaka med kokosbotten

Nutellakladdkaka med  kokosbotten

Grädda din Nutellakladdkaka i en form med måtten 35 x 11 cm. Då blir det lite smet över som räcker till ca 5 muffins. Om kakan gräddas i en rund form, ca 24 cm i diameter, får all smet plats.
12–15 bitar & 5 muffins

Till formen
¾–1 dl kokos

200 g smör, smält
3 ½ dl strösocker
4 ägg
¾ dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
ca 1 ½ dl Nutella
3 dl vetemjöl

Garnering
ca 1 dl Nutella

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj botten och kanterna på en form med löstagbar kant, ca 35 x 11 cm eller 24 cm i diameter med smör. Strö över rikligt med kokos.

3. Rör ihop smör och socker i en bunke.

4. Tillsätt ägg, kakao, salt, vaniljsocker, Nutella och mjöl. Blanda ihop allt till en smet.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15–20 min, muffins ca 10 min. Låt kakan svalna och ringla sedan över Nutella. Låt kakan stå svalt i några timmar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar