Chokladfondant
INGREDIENSER
Mjuk- 200 grumstempererat smör
- 1 dlströsocker
- 200 gmörk choklad (64–70 % kakao)
- 4 stägg
- 4 stäggulor
- 1 dlvetemjöl
SERVERAS MED
- hallon
- Vaniljglass eller lättvispad grädde
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa smör och socker i en bunke.
- Hacka och smält chokladen i mikro eller i vattenbad och rör sedan ner den i bunken.
- Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke.
- Blanda ner det i chokladsmeten.
- Vänd i mjölet.
- Smöra 8 formar à 1 ½ dl och lägg gärna en rundel bakplåtspapper i botten.
- Häll i smeten.
- Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Fondanterna ska vara rinniga i mitten.
- Ta ut och låt svalna i 1 minut.
- Skär loss kanterna och vänd upp på assietter.
- Servera direkt med hallon och vaniljglass eller lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar