söndag 16 mars 2014

Chokladfondant

Mjuk

  • 200 grumstempererat smör
  • 1 dlströsocker
  • 200 gmörk choklad (64–70 % kakao)
  • 4 stägg
  • 4 stäggulor
  • 1 dlvetemjöl

SERVERAS MED

  •  hallon
  •  Vaniljglass eller lättvispad grädde
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och socker i en bunke.
  3. Hacka och smält chokladen i mikro eller i vattenbad och rör sedan ner den i bunken.
  4. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke.
  5. Blanda ner det i chokladsmeten.
  6. Vänd i mjölet.
  7. Smöra 8 formar à 1 ½ dl och lägg gärna en rundel bakplåtspapper i botten.
  8. Häll i smeten.
  9. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Fondanterna ska vara rinniga i mitten.
  10. Ta ut och låt svalna i 1 minut.
  11. Skär loss kanterna och vänd upp på assietter.
  12. Servera direkt med hallon och vaniljglass eller lättvispad grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar