lördag 22 mars 2014

Citronglass

  • 6 dl vispgrädde
  • 0,75 dl söt kondenserad mjölk
  • 0,5 citron, rivet skal och saft
  • 2 dl lemon curd (köpt eller hemgjord)
  1. Vispa grädden men inte så hårt. Vänd ner den kondenserade mjölken och smaksätt med rivet citronskal.
  2. Pressa citronhalvan ner i citroncurden och rör om. Ringla ner citroncurden i gräddsmeten med hjälp av en gaffel.
  3. Häll upp i en skål eller form och låt stå i frysen i minst 5 timmar tills glassen är fryst. Eller häll upp glassen i en plan form eller i små kaffekoppar, då kan du korta frystiden något. Glassen är god även lätt fryst.
  4. Servera glassen toppad med till exempel persika i klyftor tillsammans med rostade nötter eller bara rostad flagad mandel.

ANNONS:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar