torsdag 27 februari 2014

Hallonkladdkaka

hallonkladdkaka
Mycket gott och enkelt recept på hallonkladdkaka.
Mycket god och enkel kladdkaka med hallon. Jag vill verkligen rekommendera att tillsätta citronarom eller rivet skal av citron enligt receptet eftersom det ger hallonkladdkakan en extra god smak.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 40 min varav 25 min i ugnen
Portioner 8-10 bitar

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

  • 1 st pajform ca 22 cm i diameter

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Vispa ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Om du vill ha lite citronsmak så tillsätt citronarom eller rivet citronskal.
  3. Vispa ner vetemjölet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en rund pajform ca 22 cm i diameter. 
    (Beroende på vad man har för form kan den ev. behöva smörjas och bröas först.)
  5. Strö över hallonen (frysta eller tinade spelar ingen roll).
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 25 minuter eller tills kakan fått lite färg.
  7. Ta ut kladdkakan från ugnen och låt svalna under bakhandduk. Den kommer då även sjunka ihop en del.
  8. Servera ljummen eller kall gärna med vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar