torsdag 27 februari 2014

Citronkladdkaka

Otroligt god citronkladdkaka som dessutom är superenkel att göra! Ett favorit-recept!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 60 minuter varav 35 minuter i ugnen
Portioner ca 10 bitar

Ingredienser:

Garnering:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt - Ta glutenfritt mjöl.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  2. Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter.
  3. Tvätta citronen med diskmedel och torka den torr.
  4. Riv citronskalet, bara det yttersta skalet ej det vita, på ett rivjärn.
  5. Skär citronen mitt itu och pressa ur saften, använd gärna en citruspress.
  6. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke.
    Vispa ägg och strösocker till en ljusgul fluffig smet med elvisp.
  7. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.
  8. Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet. Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen på lägsta hastighet.
  9. Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 35 minuter.
  10. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. Vispa grädden. Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar