Fudge
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl strösocker
- 0.5 tsk Ättiksprit
- 0.5 dl honung
- 50 g smör
- 100 g ljus eller mörk choklad
- Fudge(mjuk chokladkola)
Blanda grädde, sirap, socker och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull. - Koka tills kolamassan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.
- Rör i honung och smör och koka chokladkolan ytterligare 3–5 minuter.
- Ta kastrullen från värmen.
- Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
- Rör tills den smält.
- Häll upp kolasmeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Låt stelna och skär fudgen i bitar.
- Vill du göra tvåfärgad fudge eller chokladkola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar