tisdag 2 december 2014

Fudge

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 tsk Ättiksprit
  • 0.5 dl honung
  • 50 g smör
  • 100 g ljus eller mörk choklad
    1. Fudge(mjuk chokladkola)
      Blanda grädde, sirap, socker och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull.
    2. Koka tills kolamassan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.
    3. Rör i honung och smör och koka chokladkolan ytterligare 3–5 minuter.
    4. Ta kastrullen från värmen.
    5. Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
    6. Rör tills den smält.
    7. Häll upp kolasmeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
    8. Låt stelna och skär fudgen i bitar.
    9. Vill du göra tvåfärgad fudge eller chokladkola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar